ANJA STRAJNAR

Anja Strajnar je uverturo v svoj glasbeni svet iskala ob igranju klavirja. Ko je ugotovila, da ima bolj kot prste namazan jezik, je vso svojo »glasbeno energijo« vložila v petje. Pela je v številnih priznanih zborih, obenem tudi v profesionalnem Komornem zboru RTV, sodelovala je pri mednarodnih pevskih projektih, se 8 let šolala v klasičnem opernem petju, nato pa brusila jezik v drugih glasbenih projektih, kot je izbor za pesem Evrovizije 2008, sodelovanje z Galom Gjurinom, Janijem Kovačičem, Miho Alujevičem, idr. Pevsko se je izobraževala tudi v Firencah, lani pa je opravila seminar muzikala na eni najbolj priznanih šol za muzikal v Londonu - ArtEd. Razdvojena med ljubeznijo do klasične in zabavne glasbe je odkrila, da lahko ti dve ljubezni kar najbolj preplete prav v muzikalih, tako danes prof. italijanščine in dipl. filozofinja, ki dela kot novinarka na Radiu Slovenija, svojo kreativno dušo najraje izraža prav tam, kjer se odvijajo muzikli: na odru! Pa še tole: prvič v življenju je nase opozorila prav na predstavi muzikala Jesus Christ Superstar v ljubljanskih Križankah. Mama je priča!
 

ČRT REMIC

Črt Remic je saksofonist, skladatelj in aranžer, ki je trenutno vpisan na magistrski študij jazz saksofona in jazz kompozicije ter aranžiranja na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Grazu. Po končani Srednji glasbeni šoli v Ljubljani je sedel tudi v šolske klopi Sibeliusove akademije v Helsinkih na Finskem. Na slovenske glasbene odre je že stopil v družbi Anike Horvat, Kristine Oberžan, Lojzeta Kranjčana, Mie Žnidarič, Nuše Derende, Nuške Drašček, Elde Viler, Rock Otočec fantov, Big Bandom RTV Slovenija, idr. Svoj talent pa je pokazal tudi tujim poslušalcem na festivalihkot so: Mumuth Abo, Jazzland 2010, Jazzlent 2010, Festival slovenskega jazza 2009, D.I.G. festival 2008, Le Soleil 2008, Dobimo se pred ŠKUCem 2008, Jazzwerkstatt Graz 2008, Festival slovenskega jazza 2007, Glasbeni drevored 2007, Majski večeri jazza 2007, Jazzlent 2006, Festival Bled 2006, Noč v stari Ljubljani 2006, Jazzinty 2006,... Njegovo življensko načelo? Proces je pomembnejši od cilja zadane naloge!
 

NUŠA PETERNELJ

Nuša Peternelj je svojo plesno pot začela pred 20 leti. V tem času ji je uspelo nanizati uspehe kot so državna, evropska in svetovna prvakinja v show dancu in drugih plesnih kategorijah. Sodelovala je z mnogimi priznanimi plesalci in koreografi (Fiona Johnson, Matevž Česen, Matjaž Farič, Miha Krušič, Nataša Lovše, Nika Kljun), na odrih ali v videospotih pa je stopila ob bok številnim pevcem in glasbenim skupinam kot so: Nina Osenar, Siddartha, DJ Valentino Kanzyani, Regina, Marjan Novina. Nastopila je v raznih plesnih predstavah (Dilema, Back to the roots, Back to the future, Time out), pridobila je tudi naziv plesne učiteljice in sodnice, hkrati pa končala Fakulteto za družbene vede in postala dipl.kulturologinja. Kot štipendistka Mestne občine Ljubljane je sodelovala na raznih koncertih, trenutno pa se predvsem posveča koreografiranju in treniranju mlajših generacij. Prepričana je, da prav vsak človek pleše skozi življenje, le da nekateri to počnejo v ritmu glasbe.
 

MIHA RECELJ

Miha Recelj se je z glasbo začel ukvarjati že zelo kmalu, ko je pri sedmih letih začel z igranjem bobnov pri domačem pihalnem orkestru. Po obiskovanju glasbenih šol za bobne in klarinet je končal študij na jazz oddelku Konzervatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Sodeluje s številnimi glasbeniki, med drugim tudi z Orkestrom Mestnega gledališča Ljubljana, Big bandom RTV Slovenija, Kristino Oberžan, Ivo Stanič, Evo Černe, Blažem Jurjevčičem, Primožem Grašičem, Rudijem Gasom, Leeloojamais, Domom za sanje, Tomislavom Jovanovičem - Tokcem, Jernejem Zoranom, evropsko glasbeno skupino Emanuel, Big bendom Zmaji, Big bendom Vrhnika, Kar češ brass bandom in skupino Odbeatli, poleg tega pa je tudi član zasedb Big benda Slovenske vojske, skupine Nuše Derenda, skupine Neže Drobnič in Soddiha. In kje nabira moč za "izživljanje na bobnih"? Med igranjem nogometa, tenisa in smučanjem.
 

SARA GOLOB

Sara Golob je dobila svojo prvo plesno vlogo - kot Metka v Kekcu -, ko je bila stara komaj 4 leta. Sprva je trenirala balet v plesni šoli Royal Dance School v Montrealu v Kanadi, nato pa tekmovala v plesnih zvrsteh kot so Jazz, Show, Hip hop in Step. Sodelovala je z Anžejem Dežanom, Iris in plesne čevlje obula na različnih prireditvah (Noč na Ljubljanici, Adam in Eva, EMA) in televizijskih oddajah (Mario, Vzemi ali pusti, Pod klobukom, Novoletna oddaja RTV). Udeležuje se plesnih izobraževanj v tujini (London), lani pa je dobila štipendijo za šolo Musical Theatre Bavaria. Letos je postala trenerka pionirske tekmovalne show dance sekcije v Plesnem klubu Bolero, plesalka, ki pravi, da življenje brez plesa zanjo ne obstaja pa meni, da je ena od stvari, ki lahko reši večino problemov prav ples!
 

KLEMEN SMOLEJ

Klemen Smolej je po končanem studiju klasične kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri katerem si je pridobil naziv akademski glasbenik - kitarist in prof. kitare, odsel na Dezelni konzervatorijv Celovec, kjer je studiral igranje na električno kitaro, smer jazz in zabavna glasba. Igral je ze z vsemi profesionalnimi orkestri v Sloveniji: Big band RTV, Simfonični orkester RTV, Big band in Orkester Slovenske vojske, Policijski orkester idr., na seznamu glasbenikov, s katerimi je sodeloval pa so se: Elda Viler, Oto Pesner, Alenka Pintarič, Edvin Fliser, trio Eroika, Darja Svajger, Romana Kranjčan, idr. Kot skladatelj se je dokazoval na tekmovanjih 'Jazzon za najboljso slovensko jazz skladbo', kjer se je med finaliste uvrstil ze sestkrat, pred 3 leti je tam prejel nagrado občinstva, letos pa 1. nagrado! Jazz glasbeniki pravijo, da je preveč organiziran za jazzarja, klasični glasbeniki pa, da je preveč svoboden za klasika, a sam je prepričan, da se ne glede na to, katero od kitar ima v roki - klasično ali jazz -, njegove misli vedno osredotočijo le na eno: glasbo!
 

MANCA UDOVIČ

Manca Udovič je mlada pianistka, ki jo navdušujeta tako jazz kot klasična glasba. Leta 2001 je na državnem tekmovanju Temsig prejela zlato plaketo in posebno nagrado žirije, leta 2004 pa je na istem tekmovanju osvojila srebrno plaketo. Istega leta je gostovala v Pragi. Med letoma 2007 in 2008 je sodelovala na Sligo Jazz Projektu na Irskem, z jazz kvartetom The Daffodils je leta 2009 zasedla prvo mesto na jazz tekmovanju v Sloveniji, kjer je bila nagrajena tudi kot solistka. Sodelovala je z big bandom Zmaji, big bandom Vrhnika, big bandom KGB Ljubljana in Big bandom RTV Slovenija. V preteklem šolskem letu je uspešno maturirala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in bila sprejeta na Akademijo za glasbo v Zagrebu, kamor se odpravlja z novim šolskim letom. Lahko uganete, katera je njena najljubša barvna kombinacija? Črno - bela seveda. Čez klavir ga ni!
 

JAN GREGORKA

Jan Gregorka je leta 2009 diplomiral na Karntnerlandeskonservatoriumu z 'odliko s pohvalami'. Že vrsto let deluje kot profesionalni basist na lokalni in mednarodni glasbeni sceni. V svoji kratki karieri je oder delil z številnimi priznanimi jazz glasbeniki in imeni, kot so Agostino DiGiorgio, Rob Bargard, Mario Gonzi, Karen Asatrian, Michi Erian, Primož; Grašič, Miro Kadoić, Nina Strnad, Gwen Hughes, RTV Big Band, Big Band DOM, Greentown jazz band, Jure Tori, Drago Gajo, Six To Go, pa tudi s pop izvajalci kot so Marko Tolja & Oljazz, Neisha, Oto Pestner, Terra Mystica, Mi Familia, Lucienne, The Artbeaters, Dukeland Band. V zadnjem času postaja neke vrste hišni basist ljubljanskega jazz kluba Gajo. Za sebe pravi: "Nikoli se ne izpostavljam v ospredje, moja naloga je, da v ozadju skrbim, da muzika groova."
 

ŽIVA LATERNER

Živa Laterner se s plesom ukvarja že 20 let, v tem času pa je postala svetovna prvakinja v show dance formacijah in večkratna evropska prvakinja v step formacijah. Bila je ena izmed plesalk na turneji Pop stars Tour, na odru pa je že spremljala Saško Lendero, skupino Unique in hrvaško pevko Claudio. Zaplesala je v videospotu Andraža Hribarja, nastopila na prireditvah kot so Športnik leta, Adam in Eva z napako, na novoletnem programu Mestne občine Ljubljana na Kongresnem trgu, sodelovala pa je tudi v oddaji Karaoke ter Pod klobukom. Letos je nastopila na otvoritveni točki odmevnega odprtja stadiona Stožice v Ljubljani, absolventka Ekonomske Fakultete, ki že dela kot plesna učiteljica, sodnica in koreografinja, pa še dodaja, da je ples njeno življenje.
 

MATIJA MLAKAR

Matija Mlakar je sprva sedel za klavirske tipke, te pa je nato zamenjal za igranje na pozavno. Ob študiju geodezije je obiskoval Konzervatorij za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je maturiral iz 'klasične' pozavne, trenutno pa je študent jazz pozavne na Konzervatoriju v Celovcu. Prihaja iz Tolmina, kjer tudi poučuje na glasbeni šoli in vodi tamkajšnji big band. Je član 'trubaške' skupine Dej še'n litro ter skupine Kar češ brass band, sodeloval pa je že s številnimi priznanimi glasbeniki in skupinami kot so npr.: Jan Plestenjak, Neisha, Terrafolk, Rok'n'band, Zlatko in optimisti, Big band RTV, Mi familia, Gwen Hughes ... Pravi pa takole: "Nisem velik in močan, vendar pa lahko s pozavno naredim ogromen 'kažin'!