Zasedba

O naši zasedbi

Zasedba AKORDIKA izvaja kvalitetno glasbo iz najbolj znanih muzikalov vseh časov. Na naš repertoar smo uvrstili najbolj znane napeve kot tudi nekaj manj znanih, ki pa v enaki meri sežejo poslušalcu nemudoma v uho!

Zasedbo AKORDIKA sestavlja 7 glasbenikov in 3 plesalke, ki glasbenemu delu pridajo tudi odličen scenski nastop.

V naš program, ki ga lahko izvedemo v 30-, 45- ali 60- minutnem bloku (po vaši želji pa lahko pripravimo tudi krajše bloke).

Zasedbo Akordika sestavljajo

Klemen Smolej (kitara), Aleš Zorec (bobni), Matija Mlakar (pozavna), Anže Vrabec (klavir), David Mozetič (saksofon, flavta), Ilj Pušnik (bas kitara, kontrabas) in Anja Strajnar (vokal). Glasbenikom se na odru lahko pridružijo tudi plesalke Maša Vajda, Tina Atanasovski in Neža Mihelič.

Vokal
Anja Strajnar

je uverturo v svoj glasbeni svet iskala ob igranju klavirja. Ko je ugotovila, da ima bolj kot prste namazan jezik, je vso svojo »glasbeno energijo« vložila v petje. Pela je v številnih priznanih zborih, obenem tudi v profesionalnem Komornem zboru RTV, sodelovala je pri mednarodnih pevskih projektih, se 8 let šolala v klasičnem opernem petju, nato pa brusila jezik v drugih glasbenih projektih, kot je izbor za pesem Evrovizije 2008, sodelovanje z Galom Gjurinom, Janijem Kovačičem, Miho Alujevičem, idr. Pevsko se je izobraževala tudi v Firencah, lani pa je opravila seminar muzikala na eni najbolj priznanih šol za muzikal v Londonu – ArtEd. Razdvojena med ljubeznijo do klasične in zabavne glasbe je odkrila, da lahko ti dve ljubezni kar najbolj preplete prav v muzikalih, tako danes prof. italijanščine in dipl. filozofinja, ki dela kot novinarka na Radiu Slovenija, svojo kreativno dušo najraje izraža prav tam, kjer se odvijajo muzikli: na odru! Pa še tole: prvič v življenju je nase opozorila prav na predstavi muzikala Jesus Christ Superstar v ljubljanskih Križankah. Mama je priča!

Kitara
Klemen Smolej

je po končanem studiju klasične kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri katerem si je pridobil naziv akademski glasbenik – kitarist in prof. kitare, odsel na Dezelni konzervatorijv Celovec, kjer je studiral igranje na električno kitaro, smer jazz in zabavna glasba. Igral je ze z vsemi profesionalnimi orkestri v Sloveniji: Big band RTV, Simfonični orkester RTV, Big band in Orkester Slovenske vojske, Policijski orkester idr., na seznamu glasbenikov, s katerimi je sodeloval pa so se: Elda Viler, Oto Pesner, Alenka Pintarič, Edvin Fliser, trio Eroika, Darja Svajger, Romana Kranjčan, idr. Kot skladatelj se je dokazoval na tekmovanjih ‘Jazzon za najboljso slovensko jazz skladbo’, kjer se je med finaliste uvrstil ze sestkrat, pred 3 leti je tam prejel nagrado občinstva, letos pa 1. nagrado! Jazz glasbeniki pravijo, da je preveč organiziran za jazzarja, klasični glasbeniki pa, da je preveč svoboden za klasika, a sam je prepričan, da se ne glede na to, katero od kitar ima v roki – klasično ali jazz -, njegove misli vedno osredotočijo le na eno: glasbo!

Pozavna
Matija Mlakar

je sprva sedel za klavirske tipke, te pa je nato zamenjal za igranje na pozavno. Ob študiju geodezije je obiskoval Konzervatorij za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je maturiral iz ‘klasične’ pozavne, trenutno pa je študent jazz pozavne na Konzervatoriju v Celovcu. Prihaja iz Tolmina, kjer tudi poučuje na glasbeni šoli in vodi tamkajšnji big band. Je član ‘trubaške’ skupine Dej še’n litro ter skupine Kar češ brass band, sodeloval pa je že s številnimi priznanimi glasbeniki in skupinami kot so npr.: Jan Plestenjak, Neisha, Terrafolk, Rok’n’band, Zlatko in optimisti, Big band RTV, Mi familia, Gwen Hughes … Pravi pa takole: “Nisem velik in močan, vendar pa lahko s pozavno naredim ogromen ‘kažin’!